keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kaarina ryhmänäyttely 3.3., FCI-10 group show in Kaarina

Nämä kolme vuotta, mitä minulla on koiraharrastusvuosia takanani, Kaarinan ryhmänäyttelypäivänä aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta. Vaikka ulkona on kevättalven taikaa, niin siitä huolimatta päivä menee kuin hujauksessa sisätiloissa, urheiluhallin hämyisessä valossa. Mukana oli vanhat kehäketut Topi ja Ryppy, mutta päivän jännittävimmät tapahtumat oli luvassa juniorikehissä. Rypyn ja Leian pennuista oli nimittäin ilmoitettu neljä, joista kaksi eli Otto ja Eka tekivät näyttelydebyyttinsä. Tuomarina oli whippetkasvattaja Ruotsista, Marie Gadolin, Hound's -kennel. Kaikki tulokset löytyvät Whippet-Harrastajien foorumilta.

Tarkoitus oli olla hyvissä ajoin paikan päällä, mutta kas kummaa, eihän meillä sitten ollutkaan perille päästyämme kuin hetki, kun piti jo joutaa Otto-pojan kanssa kehään. Otto oli vähän sitä mieltä, että "mummo" saa lihapullineen seistä vaikka päällään, kun joutui niin yks kaks yllättäen kehään. Vaikka debyytti meni neliveto-efektillä EH:n arvoisesti, niin "mummo" hieman puolueellisesti toteaa, että tästä pojasta saadaan varmasti pienellä treenaamisella oikein mainio näyttelykoira. Iltapäivällä Otto oli nimittäin kasvattajaryhmässä Marin esittämänä jo aivan toisenlaisella moodilla ja liekö myös esittäjän napakkuudella jotain tekemistä asiaan (mummot kun on tunnetusti löperöitä "lapsenlapsiensa" kanssa). Otto on omaan silmään sopivan kokoinen ja jäänee helposti mittoihin. 

(c) Sanna-Elena Kokkala
Tyttötrio suoriutui oikein mallikkaasti. Parivaljakot Lilli ja Ulla sekä Luna ja Nilla esiintyvät jo melkoisella varmuudella.

Nilla ja Luna, Ulla ja Lilli (c) Maija Laine

Tuomari sijoitti Lillin junnuluokan kakkoseksi (yhdeksästä juniorinartusta) ja antoipa vielä SA:n.
Lillin charmikas ilme (c) Maija Laine
(c) Maija Laine
Luna sai laatuarvostelussa ERI:n.

(c) Maija Laine

Eka oli ensimmäistä kertaa näyttelykehässä ja oli tosi kiva nähdä tämä neiti sitten viimeksi lokakuun. Eka, Vekaraksikin kutsuttu (eikä kai ihan ilman syytä), ei ollut vekaraisella tuulella, vaan suhtautui tuomariin ja outoon tilanteeseen ja "mummohandleriin" varsin hötkyilemättömästi ja fiksusti. Laatuarvostelussa Ekakin sai ERI:n.

(c) Jenna Tähtinen

Ekan kauniit nappisilmät ovat melkein mustat.


(c) Sanna-Elena Kokkala
Q-toset esiintyivät lopuksi Besties -kasvattajaryhmässä. Ryhmä sijoittui toiseksi ja sai KP:n.

(c) C'mere
Lienee sanomattakin selvää, että "mummo" on varsin ylpeä Q-tosista ja niiden omistajista.

Äijäosaston Ryppyä ja Topia on nykyisellään kyllä tosi kiva esittää, kun esiintyminen on jo niin rutinoitunutta. Rypyn kanssa ollaan löydetty jo vähän pirteämpi vaihde, mikä tahtoo sanoa, että osannen motivoida Ryppyä nyt hieman paremmin kuin ennen.

Ryppy VAL ERI4 SA
Championhane med utmärkta proportioner. Maskulint huvud. Korrekt bett. Vackra hals och överlinja. Väl utfylld front. Något rak överarm. Välvinklad bak. Stabila rörelser fram och tillbaka.  Tillräckligt steglängd.

(c) Elena Kokkala
Topi VAL EH
Elegant championhane av utmärkta proportioner. Maskulint ädelt huvud. Vacker hals. Balancerade vinklar. Något flat överlinje. Kasterdad, intyg finns. Stabila rörelser bak men slarvar med sina framben ock tappar sin rygglinje.

(c) Elena Kokkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti