sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Liedon maastokisat 20.5.


Topin kauden kolmas kisa käytiin Liedossa. Ylikorkeita koiria oli vain neljä, koska edellisenä päivänä oltiin juostu Derby samassa paikassa. Keli oli hyvä kisata, sopivan lämmintä, että pärjäsi fleecellä hyvin, mutta päivä ei muuttunut liian kuumaksi missään vaihessa.

Alkuerärata alkoi suoraan ylämäellä ja sen jälkeen radasta ei sitten nähnytkään paljon mitään, paitsi keskivaiheilla, kun koirat tulivat pitkää alamäkeä alas u-mutkaan, joka jäi taas kumpareen taakse näkymättömiin. Siellä radan näkymättömiin jäävässä osuudessa oli mutka-osuus, jossa tämä meidän Töpinä varmaan jälleen pisti hieman oikaisten, koska se tuli aika isolla etumatkalla alamäkeen. Alamäen loppupäässä oleva u-käännös tuli varmaan sitten taas yllärinä, koska loppusuoralle tullessa Topi oli jäänyt jälkeen. Se, mitä nyt juoksua näin, oli ihan energistä ja menevää, mutta pisteet eivät kuitenkaan riittäneet finaaliin. 219 p ja kolma sija. Uusi huomio oli, että Topin viehelle tekemä tappoisku ei ehkä ole ihan kirjojen mukaan, koska nyt olen nähnyt sen ensin juoksevan vieheestä hieman ohi ja kääntyvän vasta sitten iskuun. Moni koirahan iskee heti, vaikka tulisikin sivusta vieheelle, ja se lienee ominaisuus, joka saa arvostelussa paremmat pisteet.

Topi palautui ihan hyvin ja nopeasti. Seuraavat maastokisat, jotka voisi meidän kalenteriin sopia, ovat heinäkuussa Tampereen seudulla, joten tällä välin täytyy yrittää päästä Kartanolle ratatreenehin vaihtelun vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti