keskiviikko 8. elokuuta 2012

Heinolan maastokoe 5.8.2012

Elokuuhun asti piti elää, että päästiin kesän ensimmäiseen maastokokeeseen. Hyvä niin, sillä tätä ennen on ehditty käyty osteopaatilla ja harjoittelemassa radalla, joten koiran ainakin olisi pitänyt olla nyt kunnossa.

Hiekkakuopalle tehty rata oli nähdäkseni ihan taiten tehty. Kuopan reunat eivät antaneet liikaa osviittaa siitä, mihin viehe mahtaisi milloinkin kääntyä. Alkuerärata oli n. 600 metriä ja siinä oli maaston vaihtelun myötä mukavasti näköesteitä. Jännin osuus radasta oli "kanjoni", kahden ison hiekkakasan välissä oleva kapea kuja, johon piti nousta jyrkähköä, mutta matalaa pengermää pitkin. Tässä kohtaa pupu ehti tekemään varsin äkkinäisen katoamistempun, kun se lennähti pengermän yli pois näkyvistä. Lähetyspaikalta ei radan kulkua juurikaan nähnyt, joten minkäänlaisia arvailuja koiran suorituksesta ei voinut esittää: Videosta kuitenkin näkyy tuon ae radan alkupuolen kulku, kiitos vaan kuvaajalle. Topin juoksu alkaa videolta kohdasta 01:05.

Matkalla lähtöpaikalle

Pikkasen upottaa...
 Toiveena oli päästä alkuerästä finaaliin, kun sellaista ihmettä ei ollut tämän kauden kisoissa tapahtunut. Ja päästiinhän sitä, kun pisteitä tuli 229 ja sijoitus oli 7/12.

Topin  pupututka päällä, kun radalla olevassa "kanjonissa" pupu ehti vilahtamaan pois näkyvistä

Finaalirata olikin sitten lyhyempi n. 500 m ja siinä oli heti alussa pitkä juoksuosuus. Mutkia ei ollut kovinkaan montaa ja "kanjoniin" mentiin samasta suunnasta kuin alkuerässäkin. Päivä oli pitkä ja tuloksia päästiin kuulemaan vasta seitsemän jälkeen. Topin pisteet finaalista oli 235 ja niillä se nousi neljännelle sijalle. Yhteispisteet siis 464 ja SA.

Kisapaikkana tämä oli loistava. Sääkin oli ihan hyvä, sillä jos päivästä olisi tullut kovin aurinkoinen, niin oltaisiin kyllä läkähdytty, kun autoakaan ei saanut kuin hetkeksi varjoo metsätien varteen. Kuopilla oli pieni lammikko, jossa koiran sai juoksun jälkeen viilennettyä. Kiitos tämän kesän sateiden, kuivana kesänä tuota vilvoittelupaikkaa ei olisi varmaan ollutkaan. Järjestäjät olivat onnistuneet loistavasti, kiitos heille, että saimme viettää mukavan sunnuntain Heinolassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti