maanantai 1. lokakuuta 2012

Maastokoe Helsinki 30.9.

Lähdin tällä kertaa kisapaikalle ilman koiraa ja päivä meni oikein mukavasti seurustellessa ja kisasuorituksia seuratessa. Seuraamista olikin kolmen Q-tosen juoksuissa, sillä ensikertalainen Lilli sekä Luna ja Otto oli ilmoitettu mukaan. Maastokokeiden kisasuoritusten seuraaminen on mielenkiintoista ja onhan se myös tilaisuus harjaannuttaa silmää tällekin lajille.

Lillin omistaja Ulla on tehnyt koiran kunnon kanssa todella hienoa pohjatyötä ja se kyllä näkyi. Lillillä on ketteryyttä ja nopeuttakin kohtuullisesti ja laukkatyöskentely on tehokasta, joten Lillin alkuerä näytti oikein näpsäkältä suoritukselta ja se pysyi hienosti kovatasoisen parinsa Tauranga Iitan perässä. Sijoitus oli jaettu 5. pisteillä 226.Luna juoksi myös todella hienon alkueräjuoksun. Luna on myös upeassa kisakunnossa ja näytti taipuvan helposti liukkaan radan tiukkoihin kurveihin. Sijoitus 2 ja pisteitä 226.

Otto-pojan lähtö meni pipariksi ja niinpä se myöhästyi lähdössä ja hukkasi vieheen heti ensimmäisessä kurvissa. Edellä paineleva kaveri ei seurannut viehettä lainkaan vaan juoksi pois uralta suoraan sänkipeltoon ja Otto tietysti perässä, kun viehe ehti kadota näköpiiristä ja mennä menojaan. Nolla pistettä ja rapaa hampaankoloon.

Finaaleihin pääsi siis Lilli ja Luna oikein hyviltä sijoilta. Lillin finaalisuorituksen ehdikin nähdä ja se näytti yhtä hyvältä kuin alkueräkin. Lilli otti käännökset oikein siististi ja helpon näköisesti ja juoksu oli vaivatonta loppuun asti. Lunan suoritus harmillisesti hylättiin, koska se törmäsi viimeisessä nousussa ajolinjojen mennessä ristiin kaverin kanssa. Tuomareilla oli nyt sitten tällainen linja ja tulkinta, vaikka kyseessä oli "työtapaturma" eikä tahallisuus. Sanoisinko, että tästä jäi enemmäkin kuin rapaa hampaankoloon.


Lillipä paransi sijoitustaan kolmanneksi ja tyttö sai sertin ensimmäisestä kisastaan. Pisteitä siis 483 ja kun kyseessä oli myös kennelpiirin mestaruuskisat, niin näillä pistellä se olikin myös toiseksi paras normikorkuinen kennelpiirin alueen whippet, joten mestaruuden toinen sija ja lisää prenikoita kotiin viemisiksi. Onnea Ulla ja Lilli sekä Mari-kasvattaja!

(c) Mari Kääriäinen
 Besties Q-Rankukka 3/21 483 p 
SERT
HSKP II 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti