torstai 9. toukokuuta 2013

Kuka Eka

(c) Mari Kääriäinen. Eka koevetokoirana W-H:n maastomestaruuskisoissa. Se juoksee!

Nimien kanssa pitää olla tarkkana. Jos koiran virallinen nimi on nimi on Tähdenlento tai Sateenkaareen Tuolla Puolen, tai kutsumanimeltään Harmi tai Surku, niin huonoon onneen voi varautua.

Eka on viralliselta nimeltään Besties Q-Sama, Rypyn ja Leian pentu. Kutsumanimensä mukaisesti Eka ei valitettavasti ole ollut eka sanan varsinaisessa tarkoituksessa muussa, kuin että sen omistaja Jaana on joutunut jo heti Ekan pentuajasta alkaen venyttämään jaksamistaan koiran potiessa jalkavaivoja (fabellan repeämä ja sitten vielä myöhemmin bursiitti) pidemmän kaavan mukaisesti. Ja kun muutakin epäonnea ja vastustusta on ollut pitkin matkaa, kuten ensimmäisten juoksujen alkaessa juuri väärällä hetkellä viehetreenien aikaan iskenyt mystinen kipukohtaus, joka vei siltä mielenkiinnon pitkäksi aikaa vieheeseen, niin johan oli koiralle ennustettu varhaista eläkettä ja sohvachampionin virkaa.

Nyt näyttää Eka kuitenkin olevan kunnossa, koipi kestää juoksemista, kohtu jäi eläinlääkäriin ja kun intoa vieheellekin, lopultakin, todistettavasti löytyy, niin saamme ensi sunnuntaina jännittää, miten Eka juoksee ensimmäisessä maastokokeessaan Liedossa. Sitten nähdään, KUKA ON EKA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti