sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Rastan näyttelydebyytti, Liedon maastokoe ja naaman kärvennys

Kenties hieman samaan tyyliin, kuin aiemmin nuorten naisten seurapiireihin astuminen, tapahtui Rastan ensiesiintyminen 11.5. Helsinki KV näyttelyissä.Vaikkei tapahtumalla ole niin suurta merkitystä, kuin mitä sillä on nuorille aristrokraattinaisille ollut, niin ei voi moitteen sijaa antaa Rastan esiintymiselle. Valmistauduttu on, tanssiaskeleet on painettu mieleen ja pidetty huoli, että tilanteessa käyttäydytään asianmukaisesti. Juu, harjoiteltu on kotona, heti ensipäivistä alkaen ja se toivon mukaan näkyi Rastan yhteistyöhalukkuutena ja rauhallisena esiintymisenä. Namien eteen ollaan aina valmiita tekemään töitä ja niitähän mitä tuputan hyvinkin auliisti.

Mitä hienoin päivä sattui kauden ensimmäiseen ulkonäyttelyyn. Ja kuten tavanmukaista naama taisi kärvähtää, kun eihän sitä voi mitenkään muistua mieleen, että aurinko polttaa ja kaikki auringolle altistuvat ruumiinosat olisi syytä käsitellä aurinkorasvalla.

Tuomari Orietta Zilliltä (Italia) ei tullut uroksilla muuta kuin eriä ja SA:ta ja arvostelu oli good sitä ja typical tätä, joten se siitä.

(c) Christine Hjort

Täplä (Tarumetsän Tyyntä Ennen Myrskyä) oli myös ilmoitettu ja Täplä sai ERI:n.

Ryppyläiset Rasta ja Täplä
Sunnuntaina olikin muuta hauskaa luvassa, kun oli meidän kauden ekat maastokokeet Liedossa. Lieto on ihan loistava koepaikka ja tänäkään vuonna ei keli pettänyt. Tasainen pilviharso oli lähes koko ajan taivalla ja missään vaiheessa lämpötila ei noussut liian kuumaksi. Se aurinkorasva jäi vaan jälleen laittamatta, kun eihän pilvipoudalla muka pala, mutta nyt tuntuu kyllä korvannipukatkin kutkaavan siihen malliin, että aurinko on sittenkin päässyt polttamaan.

Topi kipaisi alkuerän todella hienon näköisesti, alun sisak ja useat käännökset pitivät sen tarkkana eikä vauhtia päässyt tulemaan liikaa. Loppuradassa sai sitten vähän lisätä vauhtia ja hyvin näytti Topi jaksavan. Ihan loppuvaiheessa radalle pääsi irti venakkonarttu ja veto keskeytettiin. Juoksu oli kuitenkin jo niin lopussa, että suoritus saatiin arvosteltua siihen saakka. Sattumus ei onneksi ollut mitenkään ikävänluontoinen eikä irtokoira lähtenyt jahtaamaan tai käyttäytynyt aggressiivisesti. Yllätys oli melkoinen, kun Topi oli alkuerän jälkeen ensimmäinen. Pisteet 210 nyt eivät päätä huimanneet, mutta nyt varmaan onkin luvassa tiukempaa arvostelua ennen ensi vuoden sertimuutosta. Finaaliin topi lähti Olgan kanssa kahden pisteen piste-erolla. Meillä ei onneksi ollut paineita pärjätä ja finaalissahan voi nyt sattua mitä vaan. Finaalirataa seuratessani totesin, että tämä ei tule olemaan Topille hyvä rata, koska alussa tulee vauhtia ja sen jälkeen käännös ylämäkeen, missä on erittäin suuri mahdollisuus hukata viehe juoksemalla käännöksestä yli. Topihan ei ole mikään ketterä koira, mutta sillä on aina ollut voimakas startti ja lähtökiihdytys, joten se tulisi juoksemaan liian lujaa mutkaan. Ja niinhän kävi. Topi jäi mutkassa niin paljon jälkeen, että se joutui oikomaan rajusti ja radan keskivaihe meni lähinnä suoraa juosten, vaikka siinäkin oli loivia käännöksiä. Pisteitä tuli vain 190 ja sijoitus oli lopulta kuudes. SA tulos kuitenkin, kun yhteispisteet olivat tasan 400. Päivä oli erittäin mukava ja Topin kanssa on kiva viettää laatuaikaa kahdestaan. Tätä lisää, kiitos!

(c) Tiina Katalkin

Päivän maastokoedebytantti Eka juoksi oikein nätin alkueräradan, mutta finaalissa lähtö ensin keskeytettiin juoksukaverin tassun juuttuessa sen omaan koppaan ja uusintastartin jälkeen Ekan mielenkiinto vieheeseen oli poispyyhitty ja se häiritsi ihan tosissaan juoksuparia. Diskihän siitä tuli.Lilli juoksi kaksi tasaista juoksua ja sen sijoitus oli 8.


Sirren ja Rypyn pennut täyttävät vuoden nyt 19 toukokuuta ja Täplä ja siskonsa Malakai olivat kisaturisteina Tarun mukana. Viralliset mitat voi kohta hakea ja aloitella harjoittelut juoksulajien parissa.Tytöt ovat nyt viettäneet yhdessä aikaa, kun Malakai on ollut Tarulla hoidossa.

Tarumetsän Tyyntä Ennen Myrskyä

Tarumetsän Täysillä Tuulta Päin
Riki-veli onkin jo aloittanut viehetreenit Kauppissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti