perjantai 8. marraskuuta 2013

Tartto 2.-.3.11.2013

Matkustimme Marin ja Sindyn sekä viiden whippetin kanssa Tarttoon kansainväliseen koiranäyttelyyn. Mukana oli siis Rasta, Ryppy, Marin Luna ja Blondie ja Sindyn Niki. Hyvin mahtui Opel Zafiraan kaikki koirat ja tavarat ja uskollinen kulkupeli kuljetti meidät turvallisesti sinne ja takaisin.

Omatoimimatkailun parhaita puolia on, että voi liikkua oman halunsa mukaan ja riippumattomana muitten aikatauluista. Matkan ja majoituksen järjestely on nykyaikana helppoa ja vaikka olimmekin majoituksen suhteen liikkeellä turhan myöhään, koska kaikki järkevän hintaiset koiraystävälliset hotellit olivat täynnä, löytyi majapaikka läheltä keskustaa, Tamme Hostellista. Hostelli sijaitsee idyllisen Tamme puiestee -puistotien päässä olevalla urheilustadionilla ja se vaikutti olevan lähes uusi. Tilat olivat siistit ja aamupala ainakin sunnuntaina runsas. Hinta oli 17 € per henkilö (sisältäen aamupalan) ja 9 € per koira per yö. Hostellissa on myös sauna, jonka voi vuokrata käyttöönsä edullisesti, sekä kahvila/baari.

Tamme puiestee ja siellä takana siintää Tamme Staadion

Ihan on pränikkä stadioni


Huoneesta pääsee isolle koko talon levyiselle parvekkeelle,
mistä olisi ollut mahdollisuus seurata jalgpall -ottelua
 
Edellisellä Tartton reissulla emme ehtineet käydä itse kaupungissa ollenkaan, mutta tällä kertaa jo heti saavuttuamme perjantai- iltapäivänä perille, ehdimme hostellin hyvän sijainnin ansiosta tekemään pienen kävelykierroksen keskustaan.  Vaikka pimeä oli jo ehtinyt tulla, saimme ihastella kauniisti lyhdyin valaistua raatihuoneentoria ja keskustakortteleita.

Kauniisti lyhdyin valaistu Raatihuoneentori

Tartton Pisan torni

Seurue

Kulttuuria tästä kauniista kaupungista ei puutu

Illalla kävimme hieman ostos- ja syömismielessä Lõunamäe ostoskeskuksessa, mistä kuvittelimme löytyvän useampia ravintoloita, mutta tyytyä sai pitsaan tai kiinalaiseen ruokaan.

Tartton messukeskushan ei ole suuren suuri ja koska näyttely oli tällä kertaa kansainvälinen näyttely tilaa ei ollut paljon. Sisäänpääsy oli lauantaina ruuhkainen, koska numerolappuja ei postiteta etukäteen, vaan ne pitää noutaa paikan päällä infosta sekä jos verkkopankkimaksu ei ole ilmoittautumisen yhteydessä ollut mahdollista niin näyttely maksetaan paikan päällä. Melkoinen oli ryysis ja ahdistus heti kättelyssä ennen kuin pääsimme tavaroinemme sisälle, koska saavuimme tietenkin samaan aikaan, kuin kaikki muutkin.  Pysäköintitilaa oli hyvin ja itse hallille ajo on liikenteellisesti helppoa.

Lauantain tuomarina oli Daniele Poltri, Italia. Koiria oli ilmoitettu lauantaille 19. Hampaat laskettiin tarkkaan ja mittakeppi oli ahkerassa käytössä ja tuomari otti kokoasian useaan otteeseen esille arvostellessaan koiria. Rastaahan ei ole vielä mitattu ja arvelin koon olevan 51 cm. Tuomari mittasi Rastan jopa kahdesti.

 


Rasta, Sagramour Moonshine Endeavor, JUN ERI 1 SA, jSERT, VSP juniori
Good head, correct scissor bite and teeth, good eyes, enough correct ears, good neck, the size is the maximum for the male, excellent topline, correct croup and tail, good angulation in front and behind, correct feet, good movement.

Ryppy oli kovin reippaalla mielellä kehässä. Tuloksena ERI 3.
Ryppy, Pipsqueak Onnenlantti, VAL ERI 3
Good head, correct scissor bite, good eyes, correct ears, good topline, body and chest, corect croup, tail, good angulation, enough movement.

Kehän jälkeen lähdimme kaupungille, sillä olihan vielä valoisaa ja siten mahdollisuus tutustua kaupunkiin paremmin. Kävimme Toomemäellä kävelyllä ja sen jälkeen kävimme pannukakkukahvilassa, missä söimme todella maistuvat suolaiset ja makeat täytetyt ohukaiset. Kiersimme vielä pienen lenkin Emajoen varrella ja ennen kuin lähdimme kylään Jürgeneiden perheen luokse, missä vietimmekin todella vieraanvaraisen ja mukavan illan. Kiitos Merike ja Ivo perheineen kutsusta. Vielä kun mukaan annettiin pussillinen mitä ihanimpia oman puutarhan omenoita, saa tätä vierailua muistella vielä monet tovit omenoista nauttiessa.
Toomemagi

Toome kirk eli tuomiokirkko taustalla

Blondie, Sindy, Luna ja Niki

Joku kannanotto


Sillan valokaari Emajoen yllä

Sunnuntaina kehä oli jo isompi ja sijaitsi keskimmäisessä pressuhallissa. Tuomarina oli Elisabeth Gonzales, Gibraltar. Koiria oli ilmoitettu sunnuntaille 20, mutta Rasta oli nyt luokassaan yksin, joten ERI ja SA tulos riitti juniorisertiin. Ryppy oli jälleen valioluokan kolmas.

Rasta, Sagramour Moonshine Endeavor, JUN ERI 1 SA, jSERT, VSP juniori
Well developed junior with excellent head and neck, very good dark eye and black points, excellent outilne, good strength of neck, wll muscled front and rear, very good angulation, correct top- and underline, movement is little unsteady.

Ryppy, Pipsqueak Onnenlantti, VAL ERI 3
Very elegant dog with good dark eye and excellent pigmentation. Very good overall shape and conformation. Good muscling with excellent top- and underline. Very good agile movement.

Matka meni niin hyvin kuin voi mennäkin, vaikka lähtöaamun liikenteellistä haastetta toi edellisenä iltana alkanut paikallisjunaliikenteen lakko. Hyvin kuitenkin ehdittiin satamaan, kun osattiin varautua. Koirat matkustivat mallikkaasti ja matkaseura oli parhainta. Otetaan uusiksi taas joskus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti