lauantai 24. toukokuuta 2014

W-H maastomestaruus Mustiala 10.5.2014

Topi ja Rasta oli ilmoitettu kokeeseen. Topi starttasi ensimmäisessä veteraanilähdössään ja kilpaili näin ollen ylikorkeiden veteraanimestaruudesta. Eipä Töpinää voi oikein veteraaniksi muuten mieltää, vaikka onkin sen kuuden vuoden veteraani-iän raajapyykin saavuttanutkin. Topin sarjassa veteraaniukkeleita oli vain kolme ja Topi arvottiin tämän ryhmän ainoaan alkuerän parilähtöön. Rata oli noin 650 m, vaativa rata joka vaati tarkkaa seuraamista. Rata alkoi u-käännöksellä, missä useampikin pari juoksi ohi tai teki jopa hukan. Kilpakumppanin ajolinjat vaikuttivat hieman liikaakin siinä tilanteessa, että ensimmäisessä mutkassa huti juossut koira saattoi päätyä oikaisemaan niin paljon, että viehettä jouduttin vetämään tämän oikaisseen koiran vuoksi kovempaa. Lisäksi viehe oli kooltaan aika pieni, joten vaikka rata oli näennäisesti tasaisella nurmipellolla, kevään nostattamat ruohotuppaat ja maaston epätasaisuudet näyttivät peittävän näkyvyyden ajoittain, varsinkin jos koira juoksi vähänkään sivussa vieheestä. Käännettynä, finaalirata toimi sitä vastoin selkeästi paremmin ja moni koira onnistui erinomaisesti.

Topin esitys oli taattua töpinöintiä. Valtavan innon höystämää suurpiirteisyyttä ajolinjojen suhteen, vaikkei kuitenkaan ihan posketonta sooloilua tällä kertaa. Pisteitä alkuerästä 209 ja sillä toinen sija ja finaaliin melko isolla piste-erolla ykköseen. Finaalista Topi sai 214 pistettä ja yhteispisteillä 223 sijoittui siis toiseksi.


Rastan meno näytti ihan siistiltä, ekassa mutkassa ei tullut ongelmia ja ainakin se radan osuus, minkä pystyin näkemään oli muutenkin ihan kelvollisen näköistä. Ei nyt mikään huippusuoritus, pisteitä tuli 202 ja sijoitus 10/15. Finaaliin ei sitten enää tässä ryhmässä näillä pisteillä päässytkään, vaikka muissa ryhmissä kaikki yli 200 pistettä saaneet olivat finaalissa.


Seuraavat osallistutaan Rastan kanssa Hyvinkäälle ja sitten kesäkuussa Topin ja Rastan kanssa jälleen Mustialaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti