tiistai 23. joulukuuta 2014

Messari

Pikakatsaus joulukuuhun, sillä en tunnu saavan mitään kirjoitetuksi ylös. Päässä vilisee kauheasti, ei kuitenkaan tonttuja, eikä pieniä vihreitä ukkoja, vaikka välillä voi sellaistakin epäillä, mutta hirvittävä määrä ajatuksia ja ne ajatukset loikkivat siellä ja täällä; kaikenlaista mielenkiintoista ja inspiroivaa kun tuppaa tunkemaan samaan aikaan ovista ja ikkunoista, kiehtovia juttuja, mihin voi onneksi ajan kanssa perehtyä, kuten:
http://www.instituteofcaninebiology.org/
https://www.coursera.org/course/usefulgenetics

Kirjallisuuttakin on tullut hankittua:Marras on aina sellaista aikaa, ettei ole kovin tapahtumarikasta tämä elämä. Mihinkään ei mennä ellei ole pakko. Koirat voivat hyvin ja paksusti (siis kuvainnoillisesti). Pakastin on täynnä peuraa, joten mikäs on koirain ollessa. Terveinäkin ovat olleet.

Meidän isoin juttu koira-arjessa on toki ollut Topi Töpinä Töppösen "projekti", miksi ikinä sitä nyt pitäisi kutsuakaan. Ihan normaali arjeksi tämä on muuttunut, siis isoimmitta ponnisteluitta ja harmeitta ollaan elelty. Topin kanssa on käyty opettelemassa itsehillintää ja rauhoittumista ja tammikuussa mennään rally-tokoon. Topi on oikein viksu miäs, nopeaälyinen ja helposti koulutettavissa, joten oikein mielellään sen kanssa ryhdynkin opettelemaan uusia asioita. Koulutuksen lisäksi tukena on käytetty Adaptilia ja nyt joulukuun alusta Zylkeneä ja hankin nyt vinkin saaneena sellaista lisäravinnetta kuin Masterdog Relaxed. Tuote sisältää juurikin serotoninin esiasteena olevaa L-tryptofaania ja sen kyydittäjää B6 ja B12 vitamiineja. Ensisijaisesti ja olellisesti kuitenkin isoin ainesosa tässä kokonaisuudessa on positiivisuus ja huikee tsemppi. 

No otsikko lupasi Messaria, joten raportoidaan nyt siitä sitten. Rastan kanssahan siellä oltiin ja kivahan se oli viettää sisätilan aktiviteetteja, kun ulkona vihmoi ja tuuli. 
Lauantain tuomari oli tsekkiläinen Iuza Beradze. Hänellä Rasta sijoittui avoimessa luokassa ERI:llä kolmanneksi. Sunnuntain tuomari oli Pamela Marston-Pollock (Falconcrag) Iso-Britanniasta ja hänellä Rasta sai ERI:n. "Good type with flowing topline and good overall shape. Good depth of underjaw. Heavy on ear texture. Upright in shoulder and lacks fill in. Good spring of pastern. Well musculated hindquarters. Good bend of stifle. Moved wide in front but very well in profile. "

(c) Marko Pessi

Monni ja Rasta sunnuntaina, (c) Marko Pessi

(c) Marko PessiRypyn poika Riki, Tarumetsän Täyskäsi Voitto Tuli, sen sijaan sijoittui avoimessa luokassa neljänneksi, mikä ilahdutti valtavasti. "Overall this dog has many good points. Flat skull. Good eye. Shape but lacks underjaw. Good shape body with spring of rib and width of line. Well musculed hind quarters. Moved with good width behind, but a little strong in front."


(c) Kati Kanerva

(c) Kati Kanerva
1 kommentti: