maanantai 13. huhtikuuta 2015

Terveystuloksia

14.1.2015 Virallinen silmätutkimus, eläinlääkäri Sari Jalomäki
Rasta - silmät terveet.
Ryppy - molemmissa silmissä kortikaalinen katarakta sekä lasiaisen rappeuma. Muutokset lieviä. Optiikkaosat kirkkaat, joten ei vielä mitään vaikutusta näkökykyyn.
Topi - puuttellinen kyynelkanavan aukko molemmissa silmissä. Lisäksi jotain, mitä lääkäri kuvasi "hässäkäksi". Arpia(?) pigmentoituneita, osa ohentuneita saarekkeita tapetumissa, non-tapetumin alueella hyperreflektiivisiä saarekkeita. Tilanne olisi vaatinut seurantaa, joten diagnoosia ei tullut. Lääkärin mielestä kyseessä olisi saattanut olla virusinfektio tai joku retinopatian muoto. Vaikutti koiran hämäränäön heikentymiseen. Tähän ei nyt sitten koskaan saada vastausta mistä oli kyse.

9.4.2015 Sydämen ultraäänitutkimus, eläinlääkäri Seppo Lamberg
Rasta - ei sivuääniä, terve sydän
Ryppy - ei muutosta viimeiseen, eli hyvä juttu. Supistuvuus ja sydämen iskutilavuus hyvät, mutta vasen kammio oli hieman laajentunut. Muuten arvot kutakuinkin samat. Edelleen kohtalainen läppävuoto ja lievä aortan ahtauma sekä vasen haarakatkos. Sivuääni 3/6, oireeton, ei tarvetta lääkitykselle.

Rypyn jälkeläisistä Oula (Besties Q-makoira) ja Malakai (Tarumetsän Täysillä Tuulta Päin) kävivät uusintaultrassa Seppo Lambergilla ja saivat terveen paperit. Oula oli samalla kertaa myös virallisesa silmätutkimuksessa ja silmät olivat terveet. Täplä (Tarumetsän Tyyntä Ennen Myrskyä) kävi myös ultrassa ja rinnassa sykki terve urheilijan sydän ja silmätkin oli tutkittu terveeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti