sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Rataharkoissa

Tsägän kanssa ollaan käyty rataharjoituksissa Kartanolla että Hyvinkäällä. Kopitus sujuu hyvin ja kaarrejuoksukin näyttää luonnistuvan. Ainoastaan Hyvinkään "lentävä" viehe on aiheuttanut ihmettelyä siinä määrin, että vauhtia on jo kahtena kertana täytynyt käydä hakemassa "mammalta" kopista lähdön  jälkeen. Sinne suoran päässä odottavan vieheen luokse on sitten ampaistu, kunhan olen ensin antanut sanallisen kehoituksen mennä. Hyvinkäällä juoksemiset jäävät nyt joka tapauksessa tauolle vähäksi aikaa, ettei sotketa liikaa koiran pääkoppaa, ja kun sinne sitten mennään, niin käydään aloittelijatreeneissä ratkaisemassa tämä "ongelma". Kartanolla on sitä vastoin juostu jo tiistaitreenessä ihan ongelmitta. Kerran pari vielä varmistellaan varmistelun vuoksi, että juoksuvarmuutta ja -intoa on, ja sitten voisi kokeilla kaverin kanssa juoksemista.

Tässä tarkkaillaan silmä kovana radan tapahtumia Kartanon harjoituksissa.





Marko Pessi otti tämän hienon kuvasarjan Kartanon treeneissä. Tsägällä vaikuttaisi olevan hyvä ja oikea-asentoinen, matalalla etenevä sujuva laukka. Pää pysyy alhaalla ja askel on ulottuva. Odotan mielenkiinnolla, millaisia aikoja Tsägälle kellotetaan. Ainoastaan laukka näyttäisi olevan "vääränkätistä" kaarrejuoksua ajatellen, eli kääntävä jalka on sisäetujalka, jolloin koiran täytyy ikään kuin "vetää" itseään kaarretta kohti sen sijaan, että kääntävä jalka olisi työntävä ulkoetujalka.










Rastakin on päässyt muutaman kerran mukaan harjoituksiin. Rastan kanssa treenit ovat vain treeniä.




Kaikki kuvat ovat Marko Pessin ottamia.

2 kommenttia:

  1. Hmm, mitä tarkoitan vääräkätisellä laukalla? Ainahan sisäjalka on johtava.

    VastaaPoista
  2. Juuri sitä, että kumpi etujalka johtaa laukassa ts. osuu maahan ensin - sisä- vai ulkoetujalka. Ks. kohdasta 2:20 eteenpäin https://www.youtube.com/watch?v=TzrUKe7VpmE&list=PLspyXyJp0iMYs6mN0LH7UB-X1J2fFVDmi&index=4

    VastaaPoista